Ağrı ve uykusuzluk için bitkisel çözüm

uykusuzluk için bitkisel çözüm ibrahim saraçoğlu
Paylaş
 

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu uykusuzluk için bitkisel çözümler önerdi. Dizlerinde veya başka eklemlerinde ağrı sorunu yaşayanlar en az bir ay günde iki defa kuşburnu çayı içmeliler.

Kuşburnu çayı nasıl yapılır

6-7 tane kuşburnu havanda hafifçe çatlatılır. Ezilmeyecek, sadece hafifçe çatlasa yeterlidir.Bir bardak suda 7 dakika kaynatılır. Bir öğleden evvel, bir de öğleden sonra içilir.

Uyku getiren bitki çayı hangisi

Sinirsel uykusuzlukta en etkili çay karabaş çayıdır. Akşam yemeğinden bir saat sonra bir bardak melisa çayı içilir. Yatmaya 20 dakika kala da karabaş çayı içilir. Bunun tersini de yapabilirsiniz. Yani önce karabaş çayı, daha sonra da melisa çayı uygulayabilirsiniz. Fakat ikisini karıştırıp uygulamayınız. Kürleri uyguladıktan sonra bir süre ağzınıza bir şey koymayınız.

Gece uykusu gelmeyenlere tavsiyeler

Gece yatağa giderken güzel şeyler düşününüz. Geçmişten hatırladığınız hoş anılarınızı aklınıza getiriniz.
Ertesi gün yapacağı şeyleri düşünerek yatağa girmeyiniz. Bu stresle dolmanıza yol açar ve uykunuzu kaçırır.
Kuran okumayı bilenler yatmadan önce bir sure okumayı alışkanlık haline getiriniz. Kuran okumayı bilmeyenler mealinden okuyabilir.

İLGİLİ YAZILAR:

Uyku apnesine bitkisel çözüm

Horlamaya bitkisel çözüm

Gripten korunmak için kür

Bu yazı 2344 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. Mustafa Aşık dedi ki:

    Merhaba.

    Kuşburnu çayı hakkında 2 soru sormak istiyorum.

    İnternette bulduğum bir araştırmaya göre kuşburnuna ısıl işlem uygulandığında şöyle bir sonuç bulunmuş:

    “70, 80, 90 ve 95°C’de ısıl işlem uygulaması sonucunda meydana gelen kayıp oranları sırasıyla, askorbik asit için %12.15, %20.87, %36.20 ve %38.90; tiamin için %21.54, %22.48, %36.28 ve %46.25; riboflavin için %20.38, %23.57, %38.22 ve %43.31; P vitamini için %15.99, %19.81, %36.10 ve %40.88; toplam fenolik madde için ise %27.31, %53.92, %55.45 ve %56.73 olarak bulunmuştur. Ülkemizde endüstriyel üretimde fazla kullanılmayan, genellikle ev ölçekli kullanıldığı bilinen kuşburnu meyvesinden, aşırı ısıl işlem uygulamasından dolayı yeterince yararlanamadığımız sonucu ortaya çıkmaktadır.”

    (Kaynak: Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı – Yüksek lisans tezi)

    Şimdi bu durumda kuşburnunu kaynatmak veya sıcak suda demlemek yerine soğuk demleme yapmayı tavsiye eder misiniz? Ben daha önce kırdığım kuşburnu meyvelerini soğuk suya atıp 12 saat bekletiyordum, arkasından da bu suyu (saklamak üzere) süzüp kalan posayı bir de sıcak suda 15 dk. bekletiyordum. Yani soğuk+sıcak demleme yapıyordum. Böylece önce soğuk suda çözünebilecek türden maddelerin suya geçmesini sağladıktan sonra soğuk suda çözünemeyen maddeleri de suya geçirmek için bir de arkasından sıcak demleme yapıyordum. Sonra da bu iki suyu birleştiriyordum. Böyle bir yöntemi tavsiye eder misiniz? Mesela sıcak demlemeye gerek duymadan sadece soğuk demleme yeterli midir, soğuk demlemede bütün maddeler suya geçer mi? Veya soğuk demleme tümden anlamsız mı?

    Ayrıca C vitamininin (veya diğer vitamin ve minerallerin) kuşburnundan soğuk suya geçmeme gibi bir özelliği var mıdır?

    2. Sorum: Kuşburnu meyvesinin içinden çıkan çekirdek ve tüysü kısmını çıkartıp sadece kırmızı etli kısmını mı kullanmalıyım? Çekirdeğinden ve tüysü kısımdan suya geçen faydalı madde var mıdır, yoksa çekirdek ve tüysü kısmı çöpe mi atmalıyım?

    Şimdiden teşekkür ederim.

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM