İbrahim Saraçoğlu Kürleri
Safra kesesi bitkisel tedavi
30 Haziran 2017
admin

Safra kesesi bitkisel tedavi

Safra kesesi bitkisel tedavisi için Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu kimyon tohumu kürünü tavsiye ediyor. Kimyon tohumu kürü yapılışı: 1 su bardağı...

Safra kesesi bitkisel tedavisi için Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu kimyon tohumu kürünü tavsiye ediyor.

Kimyon tohumu kürü yapılışı:

1 su bardağı su kaynatılır ve kaynayınca 1 tatlı kaşığı havanda ezilmiş kimyon tohumu atılır. 5 dakika kaynattıktan sonra süzülür. Günde bir kere aç karnına içilir.10 gün bu küre devam edilir. Şikayetler geçmezse yılda 4 defayı geçmemek üzere yeniden bu kür uygulanabilir.

Karaciğer safra asidi üretir. Bu asit safra kanalları yardımıyla safra kesesine gelir ve burada birikir. Bu asitli sıvının işlevi sindirim sisteminde besinlerin parçalanmasını sağlamaktır.

Safra kesesinde biriken sıvı beyinin verdiği komut ile zamanı gelince gerekli yerlere ulaştırılır. Safra kesesi alınmış kişiler yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan, ağır tatlılardan uzak durmalıdır.

Safra kesesi taşı ve tedavisi hakkında genel bilgiler

Safra kesesi karaciğerin ürettiği sindirim sıvılarının toplandığı şekli armuda benzer bir keseciktir. Eğer safra kesesi olmasaydı safra sıvısını biriktirmeye imkan olmaz, yemek yenilince hazımsızlık yaşanırdı.

Karaciğerden damla damla gelen safra sıvısı safra kesesinde birikir ve lazım oldukça sindirim sistemine verilir.

Safra kesesinde taş oluşmasının iki ana nedeni vardır. Birincisi kolestrol fazlalığı (sıklıkla görülen) diğeri ise vücuttaki kalsiyum kristallerinde bilirubin maddesinin fazlalığıdır.

Safra kesesinde veya safra kanallarında taş oluşmaya başladığı zaman kişide uzun süre bir şikayet meydana gelmez. Maalesef bu da kişinin önlem almasını geciktirir.

İleri aşamada ise karında spazm, mide bulantısı, şişkinlik ve ateş gibi şikayetler görülür.

Safra kesesinde taş oluşumuna şunlar sebep olur:

Şişmanlık ve yağlı beslenme: Safra kesesinde taşın başlıca sebebi yüksek kolestroldür ve kilolu kimseler risk grubundadırlar.

Yanlış beslenme: Fast food tarzı beslenme, hazır gıdalar, kızartmalar taş oluşumunu kolaylaştırır. Hazır gıdalarda lif oranı düşük olduğu için sindirim sistemini zorlar.

Toksik maddeler: Sebze ve meyvelerdeki tarım ilaçları, hazır gıdalardaki katkı maddeleri, alkol ve sigara yoluyla alınan toksik maddeler zamanla taş oluşumuna zemin hazırlar.

Tetikleyici hastalıklar: Şeker hastaları, karaciğer hastaları, kalıtsal hastalıkları olanlar, safra yollarında enfeksiyon yaşamış olanlar ve pankreas iltihabı geçirenler risk grubundadırlar.

Tedavi

Taşlar büyük boyutlara ulaşmıyorsa doğru beslenme ve bitkisel kürler ile kendiliğinden parçalanıp vücuttan atılabilir.

Küçük taşlar ilaç tedavisi ile eritilebilir. Büyük taşlar ise ses dalgaları ile kırılmalı veya cerrahi operasyon ile alınabilir.

Safra kesesinde taş olanlar, safra kesesini ameliyatla aldırmış olanlar veya risk grubunda olanlar kilo almamaya, yağlı gıdalardan uzak durmaya ve öğünlerde az yemeğe dikkat etmelidirler.

İLGİLİ YAZILAR:

Safra kesesi bitkisel tedavi

Safra kesesinde polip

Safra kesesinde taş, midedeki tümörler ve gastrit için kürler

Safra kesesi için taşı iğde kürü

Bir adet yorum var.

  1. Elvan dedi ki:

    Slm Ibrahim Bey
    Safra kanalı tıkanıklığı var ince kumla dolu imiş .İler ki zamanlarda beslenmeme dikkate almassam safra kesenizde taş oluşur dedi dokturum . Bitkisel çözüm olarak hangi tedaviyi önerirsiniz
    Saygılarımla Can

Sorun Cevaplayalım

Tüm Hakları Saklıdır ©