Yağ bezesi nasıl geçer

yağ bezesi nasıl geçer ibrahim saraçoğlu
Paylaş
 

Yağ bezesi nasıl geçer Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı:

İnsanlar 3 türlü enerji alırlar. Birincisi karbonhidratlar, ikincisi proteinler, üçüncüsü de lipidlerdir. (yağlar) Günümüzde insanlar yağ mekanizmasını sağlıklı şekilde kullanamamaktadır.

Enerji kaynaklarını yakan sisteme metabolizma denir. Metabolizmada aksaklıklar olursa bazı hastalıklar oluşur. Yağ yakımında aksaklıklar olursa saç yağlanması, yağ bezeleri ve kalp hastalıkları oluşur.

Yağ metabolizmasını sağlıklı çalıştırmak için ıhlamur, kuşburnu ve altınotu ile hazırlanan tilya kürü uygulanır. Bu kür sırtlarda, baldırlarda, karında veya başka yerlerdeki yağı yakar ve vücut tarafından kullandırır. Neticede kişi zayıflamaya başlar. Ama bu bir zayıflama kürü değildir.

Yağ bezeleri lipomların yanlış çalışması sonucunda oluşmaktadır. Bunun düzeltilmesi için lavanta çayı uygulanmalıdır. 1 ay kullanılır 1 hafta ara verip arkasından tilya kürü uygulanır.

 

Yağ bezesi nasıl geçer

Yağ bezeleri tıbbi literatürde epidermal kist olarak adlandırılır. Bu bezelerin için sebum denilen yağlı sıvı ile doludur. Çoğu zaman zarar verici nitelikte değildir ve tedaviye ihtiyaç duymadan bir süre sonra kendiliğinden kaybolur.Bazen yağ bezesi aşırı büyüyebilir ve ağrı yapabilir. Bu durumda tedavi gerekir.

Yağ bezeleri cildin yağ ihtiyacını (sebum) karşılayan yağ bezlerinin yolunun tıkanmasıyla meydana gelir. Yağ bezesi aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:

  • Aşırı yağlı beslenme
  • Testesteron hormonunun aşırı salgılanması
  • Güneş ışığının etkileri
  • Ağda veya tıraşa cildin verdiği reaksiyon

Yağ bezelerine ne iyi gelir ?

Küçük yağ bezeleri merhem sürerek geçebilir. Ancak büyük yağ bezeleri için doktor tedavisi gerekir. Doktor tedavisine ilave olarak evde şunları deneyebilirsiniz;

Buhara tutma

Buharın verdiği ısı ve nem bezenin içindeki yağı harekete geçirir ve tıkanıklığı açmaya yardımcı olur. Buharın yanlış kullanımı yanıklara neden olacağından bu konuda dikkatli olmalısınız.

Banyoda sıcak suyu açarak buhar elde edebilir, daha sonra bu buharlı ortamda sıcak su ile duş alabilirsiniz.

Havluyu önce ıslatıp daha sonra kalorifer peteğinde ısıtarak akabinde yağ bezesi üzerine kompres yapabilirsiniz.

Sirke ile pansuman

Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak için zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini artırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapatın. Ara ara gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek uygulamayı yeniden yapın.

Yağ bezesine iğne sokmak ve sıktırmak uygun değildir. Eğer irin akmaya başlarsa enfeksiyon riskine karşı ıslak mendille veya sirke ile temizlenmelidir.

Bu yazı 2102 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM