Astım bitkisel tedavi

astım ibrahim saraçoğlu
Paylaş
 

Astım bitkisel tedavi için Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu sinirli ot ve yaban kekiği ile hazırlanan bitkisel kürü tavsiye etmektedir.

Astım için bitkisel kür hazırlanışı:

Bir bardak su kaynatılır ve içerisine birer tatlı kaşığı sinirli ot ve yaban kekiği atılarak kısık ateşte demlemeye bırakılır. Süzülerek akşam yemeğinden 2 saat sonra içilir. Bu kür en az bir ay uygulanmalıdır.

Astım için keçiboynuzu pekmezi

Astım hastaları balgam söktürücü olarak keçiboynuzu pekmezi kullanabilirler. Bunun alternatifi ise bir çay bardağı dolusu taze sıkılmış havuç suyudur. Havuç veya keçiboynuzu pekmezini bulamayanlar 5-6 gün boyunca günde iki kez (öğleden önce 12 yaprak, öğleden sonra 12 yaprak şeklinde) tere yemelidirler.

Keçiboynuzu pekmezi birer tatlı kaşığı şeklinde sabah ve öğle vakitlerinde aç karnına yenir. Keçiboynuzu pekmezinin kavanozunu açtıktan sonra buzdolabında saklamak ve ıslak kaşığı kavanoza daldırmamak gerekir.

Bu kürler balgam söktürücüdür ve astım hastalarını rahatlatır. Çocuklarda normal astım ve alerjik astım son yıllarda yaygın olarak görülmektedir. Bunun önemli bir sebebi çok yoğun olarak antibiyotik kullanımıdır.

Çocuklarda astıma neden olan en önemli sebeplerden biri de hazır gıdalarda kullanılan suni tatlandırıcılardır. Suni tatlandırıcı içeren ambalajlı gıdalar astım ve alerjik astımı tetiklemektedir.
Bundan korunmak için çocukların beslenme çantalarının işlenmiş market ürünleri yerine incir, ceviz ve badem gibi doğal gıdalar ile hazırlanması gerekir.

Kapalı jelatinlerin içerisinde birkaç ay saklanabilen hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.

Astım kronik midir, astımdan kurtulmak mümkün mü ?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu astımdan tamamen kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti. Çocuk kronik astımı genetik yolla aileden de almış olabilir. Şimdilerde anne-babada veya akrabalarda olmamasında rağmen çocuklarda alerjik veya normal astım çok sık görülmektedir. Modernleşmek adına tüketilen hazır gıdalar genlerinde yatkınlık olmayan çocukları bile astıma sürükleyebilmektedir.

Büyükşehirde yaşayan çocuklar ile kırsal kesimde yaşayan çocukların hastalıkları karşılaştırılsa büyükşehir ortamında büyüyen çocukların hazır gıdalarla beslendikleri için daha fazla astıma yakalandığı doğal beslenen köy çocuklarında astım görülme istatistiğinin düşük olduğu anlaşılır.

Doğal nimetlerden uzaklaştıkça şifa da uzaklaşmaktadır. Şimdilerde ilaçların bir çoğu tedavi etmekten çok şikayetleri gidermeye yaramaktadır.

Astım hastaları ıspanaktan uzak durmalıdırlar. Ispanaktaki nitrat astım hastaları için zararlıdır. Ispanak tüketilecekse pişirmeden önce kaynar suya 10 saniye daldırıp çıkararak nitrat temizliği yapılması gerekir.

Kahveden de uzak durmalıdırlar. Salam, sucuk ve pastırma da uzak durulması gereken besinlerdendir. Bu gıdalara bozulmasını önlemek için nitrat eklenmektedir. Nitrat açısından zengin gıdalar astımı tetiklemektedir.

1 yaşına girmemiş bebeklere ıspanak verilmesi sakıncalı olabilir. O yaştaki bebekle gerekli enzimler tamamıyla üretilmemiş, solunum sistemi yeterince gelişmemiştir. Bu yüzden ıspanaktaki nitrat bebeklere zarar verebilir.

İLGİLİ YAZILAR:

Alerjik astım bitkisel tedavi

Astıma iyi gelen şifalı bitkiler

Akciğerleri temizlemek için keçiboynuzu kürü

 Kekik çayı nasıl yapılır

Alerjik rinit ve saman nezlesi için üzerlik tohumu kürü

Bu yazı 1174 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Mobil Sürüme Geç