Dizdeki sıvı kaybına bitkisel çözüm

hibiskus kürü
Paylaş
 

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu dizdeki sıvı kaybına bitkisel çözüm olarak hibisküs bitkisini önermektedir. Hibiskus bitkisini bulamayanlar kuşburnu kürü uygulayabilir.

Aktardan bu bitkiyi satın alırken raf ömrüne dikkat ediniz. Bu bitkinin kurutulmuşunun ömrü bir yıldır. Bu bitkiyi doğadan toplarken altındaki taç yaprakları ile toplayınız.

Hibiskus kürünün tadı güzeldir, içerken bal veya şeker ilave etmeyiniz. Mayhoş bir tadı vardır.

Hibisküs kürü yapılışı:

1 su bardağı su küçük ve kapaklı bir kapta kaynatılır. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı miktarı hibiskus bitkisinden eklenir. 5 dakika kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynayınca ocağın altı kapatılır ve süzülür.

Hibiskus kürü günde 3 kere sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 2 saat sonra hazırlanır ve taze olarak içilir. Küre 1 ay devam ederseniz faydasını görürsünüz.

Hibiskus kürü ayrıca bağırsak gazlarına iyi gelir, bağırsak kanserini önleyicidir.

Dizlerdeki sıvı kaydırıcı vazife yapmaktadır. Bu sıvı eksildiği zaman eklemler birbirine sürtünmeye başlar. Sürtünme sonucunda ağrı oluşur.

Merdivenleri çıkarken bu tür ağrılar daha şiddetli olur. 4 veya 6 ayda bir hibiskus kürü uygulanırsa dizdeki sıvı kaybına karşı önlem alınmış olur.

Hibisküs kürünün faydalı olduğu diğer sorunlar

  • Damar sertliği
  • Kolon kanseri
  • Wilson hastalığı

 

Dizlerde sıvı kaybı neden olur ?

Eklemlerde kemiklerin sürtünürken aşınmaması ve hareketin kolay olması için eklem sıvıları bulunur. Dizlerimiz gün içinde fazla kullandığımız ve üzerlerine fazlaca yük binen eklemlerdir. Diz eklemlerinde bulunan sinaviyal kesede eklem koruyucu sinoviyal sıvı bulunur.

Bu sıvının azalması, bitmesi veya burada iltihap meydana gelmesi halinde diz ağrıları olacaktır. Başlangıçta uzun süreli hareketlerden sonra başlayan bu ağrılar, sıvının iyice azalması ile dinlenme halinde de kişiyi rahatsız edecek boyuta ulaşır.

Dizlerde sıvı kaybı genelde yaşlılığa bağlı olarak bir çok kimsede görülür. Bu vücudun yıllar içerisinde yıpranmasının doğal bir sorunudur.

Bazı etkenler dizlerde sıvı azalmasını hızlandırır. Gün içinde fiziksel kapasitesine kıyasla ağır işlerde çalışanlar veya kilolu kimseler eklemlere fazla yük binmesi nedeniyle dizlerde sıvı azalması sorunu yaşayabilirler.

Bunun tam tersine hareketsiz kimseler ve bir engeli nedeniyle bazı hareket kısıtlamaları bulunan kişiler de risk grubundandır.

Yeterli derecede kalsiyum tüketmemek veya hamileliğe bağlı kalsiyum eksikliği nedeniyle de sıvı kaybı oluşabilir.

Bunlardan başka yetersiz sıvı tüketimi ve kireçlenme sorunları da hastalığı tetikleyebilir.

Bu yazı 4283 kere okundu.
  • Site Yorum

2 adet yorum var.

  1. Caner dedi ki:

    Dillerde sıvı kaybı için kuşburnu kürü nasıl yapılır

  2. Yüksel Bulut dedi ki:

    Divertikül atağı geçirdim,tedavi gördüm fakat ağrılarım hala var, ne önerirsiniz. Teşekkür ederim

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Mobil Sürüme Geç