Erkeklerde kısırlığa ne iyi gelir

Paylaş
 

Erkeklerde azospermi görülmesi halinde çocuk sahibi olmak zorlaşmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de FSH hormonunun seviyesinin kısırlıkta belirleyici olduğunu ifade etmektedir.

FSH değeri 12,5 ve üzerinde ise çocuk sahibi olmak zorlaşmaktadır. Erkeklerde azospermi doğuştan geleceği gibi küçük yaşta havale geçirmek gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir.

Menisinde sperm bulunmayan kişilere “TESE” yapılarak testislerinde sperm olup olmadığı tespit edilebilmektedir. Bu yöntem mikro enjeksiyonla testise girip oradan parça örneği alınmasıdır. Bu işlem testise zarar vereceğinden Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sadece tek bir testise TESE yapılımasını tavsiye etmektedir.

Azospermi nedeniyle çoğu olmayan erkekler için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu keçiboynuzu pekmezi önermektedir. 2-3 ay boyunca keçiboynuzu kaynatılır ve suyu içilir. Buna ilave olarak 200’lük E vitamini kullanılır. Günde bir tane kullanılarak 2 kutu bitirilir.

Satın alınan E vitamini sentetik üretilenden değil doğal yolla üretilen E vitamini olması gerekir. Ayrıca 1 ay boyunca kırkkilit kürü uygulanır. 2-3 ay bu kürler uygulandıktan sonra doktora gidilir.
2. aşamada ise bal, polen ve propolis karışımı uygulanır. Ayrıca testere dişli aslan pençesi kürü uygulanır.

2-3 aşama uygulandıktan sonra kürler netice verecektir. Azospermi değil de spermlerde yapı bozukluğu olması halinde de bu kürler uygulanır. Gebeliğin gerçekleşmesi için spermlerin en az yüzde dördünün sağlıklı olması gerekir. Hareketsiz veya yapısal olarak bozuk olan spermlerin dölleme kabiliyetleri bulunmamaktadır.

Azospermi hakkında genel bilgiler

Azoopermi, bir erkeğin menisinde tespit edilemeyecek kadar düşük miktarda sperm bulunması veya hiç bulunmaması hastalığıdır. Erkeklerin yüzde birinde görülür ve erkeklerde kısırlık vakalarının yaklaşık beşte biri bu sebepledir.

Azospermi neden olur ?

Erkekte sperm üretilse de kullanılamamaktadır. Bunun sebebi genital bölgedeki bir tıkanmanın boşalmayı önlemesidir.

Sperm üretimi yetersizdir. Folikül uyarıcı hormonun (FSH) gereğinden az salgılanması nedeniyle oluşur. Bildiğiniz üzere FSH hormonu testisleri sperm üretmeye teşvik etmek için gereklidir.

FSH hormonunun gereğinden fazla salgılanması nedeniyle spermlerin kalitesiz ve olgunlaşmamış olması halidir.

Azosperminin bitkisel tedavisinde kullanılan otlar

Aşağıdaki bitkiler hormonal dengeyi sağladıkları için azosperminin bitkisel tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Çoban çökerten otu
  • Ginseng
  • Maca kökü
  • Sabal bitkisi
  • Şizandra Üzümü

İLGİLİ YAZILAR:

Erkek kısırlığı için şifalı bitkiler

Erkeklerde kısırlığa ne iyi gelir ?

İnfertilite kürü

Hamile kalmak için bitkisel tedavi

Sperm düşüklüğü bitkisel tedavi

Bu yazı 2248 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Mobil Sürüme Geç