Mide şişkinliğine ne iyi gelir ?

mide şişkinliği ibrahim saraçoğlu
Paylaş
 

Katıldığı bir TV programında kendisine sorulan “Mide şişkinliğine ne iyi gelir ?” sorusuna Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu cevap verdi. Yenilen sebze ve meyvelerin doğal ve organik olması gerekiyor. Mevsim sebzeleri ile beslenmeli hormonlu, katkılı gıdalardan da uzak durmalı.

Tarımda yüksek oranda ilaç kullanımı, tohumların genleri ile oynanması ve suni gübre kullanımı besinlerin bir tarafını eksik kılıyor. Sindirim sistemi sorunlarına yol açıyor.

Mide şişkinliği şikayeti olan kişilerin öğleden önce bir kere ve öğleden sonra bir kere olmak üzere günde iki kere limon melisa kürü uygulaması gerekiyor. Kür her seferinde taze hazırlanmalı.

Melisa kürü yapılışı

1 su bardağı kaynayan suya 3-4 gram limon melisa bitkisi atıp 5 dakika demlenir, ılıyınca süzüp içilir.
Bazı insanlarda süt ve peynire karşı laktoz intoleransı bulunmaktadır. Sarımsak, salatalık ve portakal gaz yapıcıdır. Kişinin kendisine gaz yapan gıdaları bulup bunlardan uzak durması gerekir.

Sabah kalktığında karnında şişkinlik olanlar yarım limonu bir bardak suya sıkıp içmelidirler. Bu bağırsaklardaki gazı boşaltacaktır.

Mide şişkinliğine iyi gelen diğer yiyecekler

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu “ne yesem gaz yapıyor” diyenlerin sabahları aç karnına yoğurt suyu içmelerini akşamları da bir çay bardağı taze sıkılmış havuç suyu içmelerini tavsiye ediyor.

Karın şişkinliği neden olur ?

Hazımsızlık mide ve karında şişkinliğine neden olan faktörlerin başında gelir. Hazımsızlık gastrit ve mide ülseri gibi mide hastalıkları nedeniyle oluşabileceği gibi safra kesesinden kaynaklı sorunlara bağlı olarak da gelişebilir.

Bunlardan başka hamilelik, siroz hastalığı, çölyak hastalığı, yumurtalık kistleri ve pankreas kaynaklı sorunlar hazımsızlığa neden olur.

Bazı faktörler mide ve bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olarak şişkinliğe neden olurlar. Mesela laktoz toleransı, huzursuz bağırsak sendromu, parazitler ve gaz yapıcı gıdalar bu faktörlerdendir.

Adet döngüsünün bazı günlerinde kadınların ruh hallerinde değişme ve şişkinlik olabilir. Bu her ay tekrarlanan bir durumdur.

Kişinin belli bir gıda grubuna alerjisi var ise bu da şişkinlik olarak karşımıza çıkar. Bunlardan başka bağırsak tıkanıklığı, bağırsak tembelliği, karaciğer yağlanması ve mide fıtığı gibi sebeplerle de karın şişkinliği oluşabilir.

İLGİLİ YAZILAR:

İrritabl bağırsak sendromuna ne iyi gelir ?

Bağırsak kanserini önleyen kür

Candida albicans bağırsak mantarı kürü

Mide ve bağırsak poliplerine karşı kür

Bağırsaklarda parazit belirtileri

Gaz ve şişkinliği geçiren kürler

Kıl kurdu kürü

Bu yazı 3786 kere okundu.
  • Site Yorum

3 adet yorum var.

  1. Şeyda dedi ki:

    Merhabalar ben şeyda ben iki düşük yaşadım birincisinde anlamdılar hamile olduğumu gözükmedi ikincisinde 3 aya kadar geldi ve kalp atımlari durdu kürtaj yoluyla aldırdım ve protein testi yaptılar kan pıhtılaşmasi çıktı coraspirin kullanmam gerekiyomuş eğer hamile kalırsam iğne vurulmam gerekiyomuş sizin bana önereceğiniz bir kür filan varmi ben ığne kendime vuramam biraz korkağimda teşekkür ederim şimdiden iyi günler

  2. Mehmet dedi ki:

    Selam ile…
    Mide şişkinliği yemekten hemen sonra ciddi manada bir şişkinlik hali oluşuyor
    Bazı sabahlar kalkınca da ayni şişkinliği yasıyor hasta…
    Midede yanma ekşime istihasizlik yok sadece şişkinlik oluyor
    Tecrübesi ve tavsiyesi olanların paylaşmasını istirham ederim

  3. Ismail dedi ki:

    Merhabalar benim kayma tibi mide fıtığı var, hıçkırık geğirme oluyor, boğazda tahriş gibi oluyor, ve göğüz arkasında carpındı felan, karnım şiş ve yağı bağılamış boy 175cm kilo 72kg ben bu mide fıtığı ‘dan nasıl gecer ???

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Mobil Sürüme Geç