İbrahim Saraçoğlu Kürleri
Hemoroid kürü
3 Haziran 2017
admin

Hemoroid kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hemoroid hastalığı için çobançantası kürü uygulanmasını ve dereotu tüketilmesini tavsiye etmektedir. Çobançantası kürü yapılışı: Kaynayan 1...

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hemoroid hastalığı için çobançantası kürü uygulanmasını ve dereotu tüketilmesini tavsiye etmektedir.
Çobançantası kürü yapılışı:
Kaynayan 1 bardak suyun içerisine bir tutam çobançantası bitkisi atıp kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. Süzülür ve ılık olarak akşam yemeğinden 2-3 saat sonra içilir.
Bu küre ilave olarak öğle veya akşam yemeğinden önce günde bir defa bir tutam dereotu tüketilmelidir. Dereotunun hemoroidi önleyici işlevi vardır. Hemoroid hastalarının bol su içmeleri (günde en az 1,5 litre) ve bir ay dereotu yemeleri gerekir.
Acı biber içinde bulunan kapsaisin hemoroidi tetikler, bu nedenle hastaların acı biberden uzak durmaları gerekir. Ayrıca hazır yiyecekler, patates kızartması, yağlı ve baharatlı yiyecekler, kafeinli içecekler, salamurası yapılmış besinler, aşırı süt tüketimi ve aşırı çay tüketimi hemoroid için zararlıdır.

Hemoroid hakkında genel bilgiler

Ülkemizde ve dünyada yaygın görülen hemoroid 4 evreli ve hep kötüye doğru ilerleyen bir hastalıktır. İç ve dış hemoroid olarak başlıca iki türü olan bu hastalık basur olarak da bilinir.
Hemoroidin oluşma sebebi anüsün hareketlerini, (ıkınmasını, kapanmasını, açılmasını) sağlayan bağ dokudaki toplar damarların iltihaplanmadır. Bu iltihaplanmanın başlıca sebebi buradaki toplardamar yumağına uygulanan basıncın artmasıdır.
Bu basıncın artmasının ve hemoroidin oluşmasının sebepleri uzun süre oturma, ağır kaldırma, süreklilik arz eden kabızlık, makata baskı yapan işlerde çalışmak şeklinde sayılabilir.
Uzun yol şoförleri, gün boyu bilgisayar başında çalışmak durumunda olanlar, at biniciler, inşaat işçileri, tekstil işçileri meslekleri nedeniyle hemoroide yatkındırlar. Şişmanlık ve et ağırlıklı beslenme de hemoroid oluşumunda etkilidir.
Hastalığın tedavisi hangi evrede olduğuna göre değişir. Fakat her şekilde hastanın kabız olmamaya dikkat etmesi ve günlük fiziksel hareket yapması gerekir. Hemoroid henüz ilk evredeyse sağlıklı beslenme ve egzersiz ile düzelme görülebilir.
Basur memesi oluştuktan sonra hastalığın seviyesi ağırlaşır, son evrede tek çare ameliyat olur.

Sorun Cevaplayalım

    Benzer Yazılar

Tüm Hakları Saklıdır ©