Topuk dikeni bitkisel tedavisi

topuk dikeni bitkisel tedavisi
Paylaş
 

Topuk dikeni bitkisel tedavisi için Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu çekirdekli siyah kuru üzüm ve kırmızı pul biberden yararlanmaktadır.

Siyah kuru üzümün kullanım ömrünü tamamlanıp bayatlayanlardan değil taze olanlarından seçilmesi gerekir. Satın alırken kuru üzümün taze olup olmadığını anlamak için önce bir tane ağzınıza atıp çiğnemeniz gerekir. Tadı buruk geliyorsa tazedir, saman gibiyse raf ömrünü tamamlamış, yani bayatlamış demektir.

Topuk dikeni bitkisel tedavisi için ayrıca orta acılı veya az acılı kırmızı pul biber kullanılır. Biraz yağlı gibi olanlar tercih edilmelidir.

Topuk dikeni bitkisel tedavisi

2 yemek kaşığı tepeleme siyah kuru üzüm havanda iyice ezilir. Bir tülbente konur, tam topuk dikeninin olduğu yere temas edilecek şekilde sarılır. Akşamdan sabaha kadar bekletilir.3 gün taze hazırlanıp sarılır.

Sonraki 4,5 ve 6. günler ise kırmızı pul biber ile aynısı yapılır. 7,8 ve 9 gün siyah kuru üzüm ve kırmızı biber ikisi karıştırılıp aynı şekilde akşamdan sabaha kadar ayağa uygulanır. Bu kür büyük oranda şifa verecektir.

Topuk dikeni neden olur, tıbbi tedavisi nasıldır ?

Topuk dikeni genellikle hızlı kilo alma, spora başlama, ayağa uygun olmayan ayakkabı tercihleri ve yanlış duruş pozisyonlarına bağlı olarak gelişmektedir.

Topuk dikeninin en büyük belirtisi bir yerde uzun süre oturduktan sonra ayağa kalkınca topukta batma şeklinde ağrıdır. Yürüdükçe ağrı oluştuğu için yürüyüş bozukluklarına yol açar kişinin uzun süre yürümesine engel olur.

Topuk dikeni boyu 2 santimetreye varan kemiksi bir çıkıntı olup röntgen çekildiğinde görüntülenebilir. Topuk dikeninin ağrıya yol açması için plantar fasit denilen yumuşak dokunun iltihaplanması gerekir. Eğer iltihaplanma yoksa topuk dikeni ağrı yapmayabilir.

Topuk dikeni tıbbi tedavisi için proloterapi uygulanmaktadır. Proloterapi tedavisi seanslar halinde yapılır ve enjeksiyon uygulaması şeklindedir.

Topuk dikeni şikayeti olan hastalara egzersiz tedavisi de önerilir. Yapılacak egzersizler esnetme ve germe hareketleri şeklindedir. Bir program dahilinde yapılan egzersizler plantar fasya adlı tendonun hastalıktan önceki elastik yapısını kazandırır.

 

İLGİLİ YAZILAR:

Çekirdekli kara üzümün faydaları

Kolesterolü düşüren besinler

Bu yazı 1306 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM