KOAH hastalığı için kür

Paylaş
 

KOAH hastalığı kaynaklı halsizliğe ne iyi gelir sorusuna Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tere ve yulaf samanı çayı şeklinde cevap verdi. Günde iki defa 8-9 adet yeşil tere yaprağı (arada en az 3 saat olmalı) yenilmeli ve akşam bir kere yulaf samanı çayı içilmelidir.

KOAH hastalığı gibi rahatsızlıklar nedeniyle halsizlik yaşayanlara bunlar iyi gelecektir.

KOAH hastalığı nedir ?

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı kelimelerinin kısaltılması ile (KOAH) adlandırılan bu akciğer hastalığı bronşların kronik olarak tıkalı olması durumudur.

Genellikle uzun süre sigara içenlerde görülen bu hastalık sürekli toz ve kimyasal gaz soluyarak çalışmak zorunda kalanlarda da görülür.

Maalesef KOAH geri döndürülebilen bir hastalık değildir. Akciğerdeki hava keseciklerinin harabiyeti ve bronşların kalıcı olarak tıkanması neticesinde vücut yeterli oksijeni alamaz ve nefes darlığı, halsizlik gibi şikayetler görülür.

KOAH tedavisi nasıl yapılır ?

Öncelikle sigara alışkanlığı var ise terk edilmeli, çalışma ortamının tozlu veya havasız olmamasına dikkat edilmelidir.

KOAH tedavisi doktorun verdiği ilaçları sadakatle kullanılması ile olur. Mümkün ise oksijeni bol, havası temiz yerlerde yaşamaya çalışmak gerekir.

Ağır KOH hastaları için oksijen tedavisi gerekir. Bu oksijen konsantratörü denilen bir cihazla yapılır. Hastanın beslenmesine de dikkat etmesi gerekir. Ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak, bol sıvı tüketmek, sulu sebze yemekleri ve çorbaları her gün tüketmek gerekir.

Kilonun artması hastalığı artıracaktır. Bu nedenle kilolu hastaların diyete girmesi ve yorucu olmayan egzersizler yapması gerekir.

Ayrıca hastaların ağır iş yamaktan ve kirli havalarda dışarı çıkmaktan da sakınması gerekir.

İLGİLİ YAZILAR:

Bronşit tedavisi

Yulaf samanı çayı faydaları

KOAH hastalığı için kür

Grip ve soğuk algınlığına karşı kür

Grip için hangi doktora gidilir ?

Üst solunum yolları enfeksiyonu bitkisel tedavisi

Soğan kürü nasıl yapılıyor ?

Bu yazı 1219 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

SPONSORLU BAĞLANTILAR
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM